QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Олександрійська та Кременчуцька громади налагоджують співпрацю

14 квітня в м.Олександрія проведено захід, спрямований на налагодження дружніх зв’язків між громадами Олександрії і Кременчука та пошуку спільних проектів, які спрямовані на розвиток громад у різних галузях.
До Олександрії, за сприяння громадського простору «КУБ», було запрошене керівництво КП «Інститут розвитку Кременчука», яке відвідало презентацію громадського простору «КУБ», будинок футболу та Олександрійський театр.
Після цього у малій залі міської ради відбулась зустріч представників Олександрійської міської територіальної громади та КП «Інститут розвитку Кременчука», мета якої налагодження сталої співпраці між містами у сфері планування та розвитку територіальних громад.
У заході взяли участь заступники міського голови Ірина Чемерис, Юрій Шклярук, секретар міської ради Вікторія Косяк, директор КП «Інститут розвитку Кременчука» Павло Бедрацький, заступник директора з міжнародної діяльності Андрій Мельник, голова громадського простору «КУБ» Олег Панібратенко, співзасновник громадського простору «КУБ» Віктор Голобородько, начальники управлінь і відділів та депутати міської ради.
Профільний заступник міського голови Ірина Чемерис ознайомила гостей з особливостями Олександрійської громади та бюджетною сферою. Окремо Ірина Чемерис зупинилася на питанні розвитку громадського простору та зазначила: «Сьогодні є ініціативи, що надходять і від депутатів, і від громадських лідерів про те, що громадський простір необхідно розвивати. У нас є досвід написання проєктів і отримання грантів, але в основному у сфері культури. Ми хочемо розвинути цей напрямок, щоб було більше грантів, більше можливостей, більше впізнаваності Олександрії на теренах не лише Кіровоградської області, а й України. Ми відкриті до діалогу, відкриті до співпраці та обміну досвідом. Ми хочемо показати бізнесу, наскільки Олександрія приваблива, наскільки її жителі, власні меценати і спонсори можуть вкладати у розвиток свого міста, щоб воно стало ще кращим і потужнішим».
Павло Бедрацький презентував інформацію про створення і діяльність Інституту розвитку Кременчука, реалізовані проекти у сфері культури, освіти, залучення інвестицій, проєктну діяльність та поділився досвідом отримання грантів.
У свою чергу Андрій Мельник розповів учасникам заходу про міжнародну співпрацю Кременчука, розвиток зв’язків з містами-побратимами, створення центрів дипломатії та інші корисні напрацювання.
У ході діалогу присутні мали можливість поставити питання гостям та отримати на них вичерпні відповіді.
Наприкінці заходу секретар міської ради Вікторія Косяк подякувала керівництву КП «Інститут розвитку Кременчука» за конструктивну робочу зустріч, висловила сподівання на подальшу співпрацю та вручила гостям сувеніри.