QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Олександрійські бібліотекарі виграли гранти на реалізацію нових проєктів

Нещодавно колективи Олександрійської централізованої бібліотечної системи, завдяки своєму креативному підходу здобули перемогу у конкурсі проєктів соціальної дії. Ініціативи бібліотекарів були підтримані програмою британської ради «Активні громадяни» та забезпеченні фінансуванням на їх реалізацію.
Бібліотека-філія №8 створила проєкт «Карантин без стресу: психолог-time», який передбачає безкоштовні психологічні онлайн-консультації.
Інший проєкт, що називається «Бібліоняня онлайн», запровадили у Центральній міській бібліотеці для дітей. Його мета – допомогти дітям і батькам в період карантину організувати дозвілля. Проєктом передбачаються культурно-розважальні і психологічні заходи в режимі онлайн.
Вищевказані проєкти будуть реалізовуватись до 1 червня 2021 року.
Також дитяча і юнацька бібліотеки наприкінці минулого року приєднались до проєкту «Амбасадори безпеки» за фінансування Уряду Канади. У його рамках сформовано команду Baby-кіпери, які будуть навчати дітей правилам дорожнього руху, популяризуватимуть використання світловідбивних елементів (флікерів) для безпеки людей на дорогах у темний час доби. Відповідний проєкт розрахований на 1 рік.