QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Олександрійський митець Олександр Охапкін став художником серії марок від Укрпошти

Спецпогашення марок «Янголи війни», художником яких став олександрієць Олександр Охапкін, відбулося в Кропивницькому. Випуск благодійної поштової марки приурочили до Дня медика, який відзначатимуть 27 липня.

Аркуш марок від Укрпошти складається з двох частин: «Медики. На полі бою» та «Медики. В операційній». Вони показують лікарів у різних обставинах, на передовій та в гарячих точках.

Тираж маркового аркуша – 100 000 примірників.

«У кожну марку, створену на шану «Янголам війни», «Укрпошта» заклала 5 благодійних гривень, які підуть на допомогу шпиталям по всій країні», – повідомив голова «Укрпошти» Ігор Смілянський у Telegram.

Намалював серію марок заслужений художник України, олександрієць Олександр Охапкін. Це не перша співпраця митця з «Укрпоштою». У минулому році підприємство офіційно ввело в обіг поштовий блок «Слава Силам оборони і безпеки України! Гвардія наступу» із зображено бійців спеціальних штурмових підрозділів системи МВС, художником яких також став Олександр Охапкін.

Також митець намалював першу олександрійську марку, присячену Дмитру Чижевському.

Пропонований поштовий набір включає: аркуш «Героїчні професії. Янголи війни», конверт «Перший день» та картку. Марки та конверти можна купити в усіх відділеннях пошти