QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Олександрійський театр презентував себе європейській спільноті

Цими вихідними пройшов 48-годинний онлайн-ідеатон, на якому зустрілися учасники з різних країн Європи для того, щоби разом презентувати творчі ідеї, які трансформують та адаптують культуру та культурні проєкти до пост-карантинної реальності.
За результатами змагання команда ПК «Олександрійський театр» зі своїм проєктом імерсивного шоу «Історична дифузія у стінах театру» посіла 26 місце серед 117 заявлених команд, отримавши 19 балів із 25 можливих. Суть їхньої ідеї полягала в тому, щоб активно залучити глядача до життя театру, його постановок, використовуючи при цьому сучасні технології, 3-D реальність, креативні шоу, інтелектуальні бесіди, наукові експерименти тощо.
Участь в ідеатоні під назвою ХАТАНОН 2.0 дала можливість заявити про місто і театр як потужний креативний центр, заручитися підтримкою зарубіжних партнерів та отримати безцінний досвід від спілкування з менторами. А європейські фахівці, серед яких люди відомі в галузях культури, діджиталізації та шоу-бізнесу, звернули увагу на цікавий проєкт, підхопили ідею та виявили бажання продовжувати співпрацю з олександрійськими колегами.
ХАТАТОН 2.0 Hack the Culture реалізується у співпраці House of Europe (програми, створеної з метою підтримки професійного та творчого обміну між українцями та їхніми колегами в країнах ЄС), Goethe-Institut в Україні (всесвітня мережа культурних центрів Федеративної Республіки Німеччина) та Digitizing.Space за підтримки Європейського Союзу.
Також варто зауважити, що ідеатон, як нова форма роботи, набирає все більшої популярності. У його основі змагання, у якому за 48 годин необхідно придумати проєкт та спробувати його реалізувати, знайти команду однодумців, отримати поради та оцінку ідей від експертів, презентувати результати роботи в фіналі та, в разі успіху, отримати призи.