QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Олександрійський ЦНАП отримав допомогу від USAID

Центр надання адміністративних послуг міста Олександрія увійшов до десятки ЦНАПів області, які відібрало Агентство США з міжнародного розвитку USAID для участі в програмі «Демократичне врядування в Східній Україні».

Вона має на меті вдосконалення надання публічних послуг, тому передбачає забезпечення центрів необхідним обладнанням, меблями та оргтехнікою, щоб громадянам було зручно отримувати послуги, а персоналу – працювати.

9 вересня у ЦНАПі з робочим візитом побували представники української делегації USAID, аби перевірили наявність доставленого обладнання, його використання.

Організація USAID передала меблі та оргтехніку для оновлення рецепції, ноутбуки, комп’ютери, блоки безперебійного живлення, принтери, робочі столи і шафи, мобільні валізи із технікою для виїзду на місце проживання заявника та багато іншого.

У рамках програми ЦНАП забезпечили необхідними елементами для безбар’єрного доступу маломобільних категорій населення до ЦНАПу: розкладним пандусом, кнопками виклику адміністраторів, візочком тощо.

Надана допомога не лише матеріальна, а й інституційна. Це навчання адміністраторів у місті Кропивницькому в діючих керівників ЦНАПів. Всі адміністратори отримали сертифікати, що підтвердили їхню участь у міжнародній програмі.

– Отримане обладнання і комп’ютерна техніка від USAID дуже важлива в роботі ЦНАПу, адже це дозволить надавати послуги громадянам більш якісно, мобільно і навіть в умовах відключення електроенергії. Програма розрахована до 2026 року, тож розраховуємо на подальшу підтримку міжнародних партнерів, – зазначила керівниця центру адміністративних послуг Світлана Яременко.