QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Олександрійці можуть записатися до лав добровільних формувань цивільного захисту

Наразі триває процес створення добровільних формувань цивільного захисту серед українців. Громадяни, які бажають брати участь в ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, спричинених збройною агресією російської федерації проти України: розборі завалів, рятуванні людей, наданні допомоги потерпілим, розвантаженні гуманітарних вантажів та інших заходів, можуть долучитися до добровільних формувань цивільного захисту.
До складу таких формувань на добровільних засадах включаються громадяни України, які за станом здоров’я придатні до військової служби та не досягли граничного віку перебування військовозобов’язаних у запасі.
Фахівці ДСНС розробили анкету для включення до таких формувань, яка розміщена на сайті «Добровільна та місцева пожежна охорона» в розділі «Я прагну стати добровольцем».
Процес створення добровільних формувань запроваджений на основі статті 27 Кодексу цивільного захисту України та Положення про добровільні формування цивільного захисту, затвердженого постановою КМУ № 616 від 21 серпня 2013 року.
Більш детально про добровільні формування можна прочитати на сайті «Добровільна та місцева пожежна охорона» або дізнатися за телефоном – (066) 651 44 59.