QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Олександрійці написали Радіодиктант національної єдності

Щороку, 9 листопада в нашій країні відзначається День української писемності та мови. Традиційно цього дня усі українці пишуть Радіодиктант національної єдності.

Цю акцію започатковано у 2000 році. Відтоді всі охочі можуть узяти участь у написанні радіодиктанту, з’ясувати, чи добре знають українську мову, та продемонструвати єдність з усіма, хто любить і шанує українське слово.

Олександрійська громада взяла активну участь у традиційному марафоні. На базі трьох міських бібліотек відбулося колективне написання 22-го радіодиктанту, до якого долучилася секретар міської ради Вікторія Косяк, представники органів місцевого самоврядування, педагоги, бібліотекарі та працівники інших галузей. Також диктант написали студенти і викладачі фахових коледжів.

Цього року радіодиктант носив назву «Твій дім» та стосувався реалій воєнного сьогодення українського народу.

Авторка тексту – письменниця та режисерка Ірина Цілик. Зачитувала диктант народна артистка, Герой України Ада Роговцева.

11 листопада буде оприлюднено текст диктанту, тому якщо ви хочете, щоб ваш диктант перевірили фахівці, ви можете:

  • надіслати паперового листа за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 26, 01001. Важливо, щоб гриф дати надсилання був не пізніше ніж 10 листопада;
  • сфотографувати/відсканувати написаний текст (у форматі .jpg, .png, .jpeg, .tiff, .pdf) та надіслати його до 11:00 години 10 листопада на адресу [email protected] або через електронну форму для отримання робіт на сайті ukr.radio.