QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Олександрійці відзначили День Соборності України

22 січня із нагоди державного свята Дня Соборності відбулися урочистості біля пам’ятника Тарасу Шевченку. На захід завітали керівництво громади та районної військової адміністрації, військові, депутати міського та обласного рівнів, ДСНС, працівники поліції, місцевого самоврядування, культури, освіти, молоді й спорту, соціальної сфери та всі охочі.

Виступаючи перед присутніми, міський голова Сергій Кузьменко сказав: «Сьогодні 333-й день боротьби українського народу за право бути державою і нацією. Історія давала нам багато викликів, із якими ми завжди справлялися. Про об’єднання українців мріяли багато поколінь наших дідів і прадідів. І сьогодні, на жаль, бачимо, що для українців соборність і незалежність дається великою кров’ю. Тисячі олександрійців зі зброєю в руках захищають наше місто і країну. Схиляємо голови перед світлою пам’яттю тих, хто повернувся додому на щиті. Дякуємо всім тим, хто знаходиться зараз на передовій і робить свою тяжку роботу – захищає країну. Віримо, що в цьому році всі разом відсвяткуємо найбільше державне свято в історії України – це день Перемоги».

На знак шани та пам’яті про об’єднання українських земель присутні поклали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку – Великому Кобзарю та основоположнику нової української літературної мови.