QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Олександрійці вшанували пам’ять Великого Кобзаря

Традиційно 9 березня українці вшановують пам’ять Тараса Григоровича Шевченка – видатного українського поета, письменника, громадського діяча і художника.
З нагоди 207-ї річниці від Дня народження Тараса Шевченка в Олександрії біля пам’ятника Великому Кобзарю відбулася літературно-музична композиція.
У заході взяли участь міський голова Сергій Кузьменко, його заступники, депутати, представники міської влади, військової частини №2269, громадських організацій та жителі міста.
Ведучі відзначили вагомий внесок поета в українську літературу та культуру, його безмежну любов до рідного краю. Тарас Шевченко – геній, мислитель, пророк. Людина незвичайної долі й незвичайного таланту, що здобула світову славу. Увібравши в себе душу народу, він підніс його духовну велич і красу на найвищу височінь.
Виступаючи перед присутніми, директор НВО «Олександрійська гімназія ім.Т.Шевченка – ЗНЗ І-ІІ ст. – школа мистецтв» Олена Лобунська зазначила: «Тарас Шевченко є прикладом боротьби за незалежність, за національну ідентичність, а найголовніше – він повернув нашому народові голос – українську мову».
На знак поваги та визнання творчості поета присутні поклали квіти до пам’ятника Великого Кобзаря.

Більше фото за посиланням:

https://www.facebook.com/olexrada.kr/photos/pcb.144426537551982/144426117552024/.