QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Олександрійці вшанували подвиг ліквідаторів і всіх причетних до Чорнобильської катастрофи

У рамках проведення заходів до 35-ї річниці роковин аварії на ЧАЕС біля пам’ятного знаку на пл. Соборній пройшов мітинг-реквієм та панахида за померлими внаслідок аварії на Чорнобильській електростанції. Захід відвідали міський голова Сергій Кузьменко, секретар міської ради Вікторія Косяк, заступники Ірина Чемерис та Юрій Шклярук, представники громадської організації «Спілка «Інваліди Чорнобиля», ліквідатори, військові, духовенство міста та інші олександрійці.
Виступаючи перед присутніми, Сергій Кузьменко зауважив: «Минуло 35 років від Чорнобильської трагедії. Варто сказати, що це трагедія і олександрійців, і всіх українців, і всього світу. 35 років – це досить тривалий час і природа потрохи забирає цю проблему. Але вона ніколи не забере з нашої пам’яті вдячність тим, хто в ті важкі часи першими зробили крок, щоби захистити світ. Ми сумуємо і пам’ятаємо тих, кого вже немає поряд. Ми вдячні тим, хто 35 років тому захистив нас і всю України».
До вдячних слів та побажань здоров’я й миру, які на завершення висловив міський голова приєдналися й інші активісти та військові.
У ході мітингу Сергій Кузьменко вручив Почесну грамоту Олександрійської міської ради КОМЛЄВІЙ-КОНАКОВІЙ Людмилі, ВОВКУ Валентину, ШАПОВАЛУ Сергію. Із нагоди пам’ятної дати, за активну громадську позицію, участь у суспільно-політичному житті, вірність присязі, героїзм, готовність до самопожертви під час ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС Грамоту Олександрійської міської ради отримали КОВАЛЕНКО Віктор, ЛЕВЧЕНКО Василь та ТУРЕНКО Микола.
Іменними годинниками нагороджено ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС, а саме: АЛКЄЄВА Ігоря, ГОСТРОГО Георгія, БЕЛУГУ Сергія, УВАРОВА Володимира, ЧЕРНІХОВСЬКОГО Павла.
Традиційно померлих вшанували хвилиною мовчання, а на завершення мітингу присутні поклали квіти до меморіалу Пам’яті Чорнобильської трагедії.

Більше фото на нашій сторінці в мережі Фейсбук:

https://www.facebook.com/olexrada.kr/photos/pcb.173279491333353/173277498000219/