QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Олександрійці вшанували учасників бойових дій на території інших держав

15 лютого, у День вшанування учасників бойових дій на території інших держав, відбувся мітинг-реквієм біля меморіального комплексу пам’яті воїнів-афганців, що знаходиться перед міською радою на площі Героїв Чорнобиля. Це вже 33-тя річниця від дати виведення військ з Афганістану.
Із світлинами загиблих солдат у руках олександрійці пройшли до місця зустрічі пам’ятною ходою. Рухалася колона від центральної площі до площі Героїв Чорнобиля по проспекту Соборному.
Участь у заході також взяли керівництво міської ради на чолі з міським головою Сергієм Кузьменком, військові з в/ч №2269, голови районної державної адміністрації та ради, представники громадських організацій, працівники бюджетної сфери, молодь.
Звертаючись до присутніх, Сергій Кузьменко подякував воїнам-інтернаціоналістам за патріотизм, самопожертву та вірність військовій присязі.
«735 наших земляків взяли участь у цій війні. На превеликий жаль, 26 із них не повернулися до своїх родин. Це велика трагедія для всіх нас. Колесо історії складне. І сьогодні ми знову говоримо про те, якою буде Україна і які рішення варто приймати. Нас багато в чому дестабілізують, але ми живемо на своїй землі. Не треба багато думати, що робити. Потрібно жити, працювати і пам’ятати історію», – сказав міський голова.
Він подякував всім, хто доєднався до мітингу, пам’ятає і молиться за загиблих та любить свою землю.
До вітальних слів приєднався і голова ГО «Олександрійські воїни-інтернаціоналісти «Солдати в Афгані» Євген Звєрєвщиков, який також привітав учасників бойових дій на території інших держав і побажав мирного неба над головою.
Присутні вшанували пам’ять загиблих воїнів хвилиною мовчання і поклали квіти до меморіалу.
Варто нагадати, що після закінчення Другої світової війни українські військові брали участь у 24 локальних війнах і збройних конфліктах на території 16 іноземних держав. Війна в Афганістані тривала більше 9 років. Участь у ній взяли понад 160 тисяч українських військовослужбовців, більше 3 тисяч з яких загинули, 72 зникли безвісти, близько 4 000 отримали інвалідність.

Більше фото за посиланням:
https://www.facebook.com/olexrada.kr/photos/pcb.350107013650599/350105440317423/