QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Олександрія розвиватиме співпрацю з Одеським національним університетом

Про розвиток наукового осередку в Олександрії, популяризацію постаті видатного філософа Дмитра Чижевського та співпрацю з Одеським національним університетом імені Мечникова говорили міський голова Сергій Кузьменко та завідувачка кафедри філософії, доктор філософських наук, професорка Інна Голубович. Зустріч відбулася 21 жовтня в міській раді. Участь також взяли заступниця міського голови Ірина Чемерис та директорка міського музейного центру Олена Луценко.

Інна Голубович прибула до Олександрії з триденним візитом, метою якого є наближення постаті Дмитра Чижевського до сучасної освіти. Вона популяризує його науково-філософський спадок, роблячи його зрозумілим і доступним для вчителів та учнів. Адже Дмитро Чижевський був не лише видатним філософом, але й дослідником літератури та культурних взаємозв’язків, і його праці залишаються важливими для розуміння історії філософії та духовного розвитку України.

– Радий, що Олександрія має таких друзів, як Інна Голубович та Одеський національний університет. Завдяки цій співпраці можемо поширювати ідеї Чижевського. Його науковий спадок є важливою частиною національної культури, яка об’єднує нас у складні часи, – підкреслив важливість подібних візитів для Олександрії очільник громади