QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Олександрія співпрацюватиме з Попаснянською громадою

Олександрійська міська рада підпише Меморандум про співпрацю з Попаснянською міською військовою адміністрацією. Це дасть можливість краще комунікувати і допомагати вимушеним переселенцям, які приїхали з Попасної та Луганської області в цілому. Третьою стороною стане благодійна організація «Благодійний фонд «Центр допомоги Олександрія» –  основний міський хаб, що допомагає ВПО.

Про це під час зустрічі 9 квітня домовилися заступниця міського голови Ірина Чемерис та заступниця керівника Попаснянської військової адміністрації Марина Бондарева, яка з робочим візитом приїхала до Олександрії.

– Від початку повномасштабного вторгнення Олександрія прихистила понад 11 тисяч вимушених переселенців. Тож така співпраця дуже важлива для нашої громади. Це допомагає цільово підтримувати людей з тих громад, які приїхали до міста, забезпечувати їх необхідним і залучати до активної громадської позиції, – розповіла Ірина Чемерис.

Після офіційної зустрічі Марина Бондарева поспілкувалася з попаснянами, які сьогодні проживають в Олександрії. Це близько 80 людей різного віку. Говорили про державні відшкодування у втраті житла, шляхи отримання гуманітарної допомоги від Попаснянської громади та можливість створити власні громадські організації, що можуть співпрацювати з різними донорами.