QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Олександрія залишається Олександрією!

10 квітня Комітет Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування проголосував за збереження назви міста Олександрія. Це 19 голосів «За» при 14 необхідних.

Вчора ж попереднє рішення не перейменовувати місто підтримав підкомітет Верховної Ради із питань деколонізації.

– Друзі, це була нелегка боротьба, яка затягнулась на пів року. Я, як і 98,7% жителів Олександрії, був за збереження нашої красивої назви. Позицію містян, яку доніс у Київ, почули! І це – головне! Олександрія – це українське місто, Олександрія – це європейське місто! Це місто, в якому виросли десятки поколінь людей, які ніколи не чули нічого про імперське значення назви… Ми були єдині, рішучі і впевнені у своїй правоті! Дякую голові комітету Олені Шуляк та всім народним депутатам за справедливе рішення! Дякую кожному, хто проявив небайдужість і підтримку, а також справжній олександрійський патріотизм! – написав у своєму телеграм-каналі міський голова Сергій Кузьменко.

Нагадаємо, минулого року Олександрія потрапила до переліку населених пунктів, яким Український інститут національної пам’яті пропонував змінити назву. Зі свого боку міська рада виконала всі вимоги в рамках реалізації Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії».

Міська рада провела консультації з громадськістю, за результатами яких 98,7% жителів Олександрійської громади проголосували «ЗА» збереження назви міста «Олександрія».