QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Олександрію відвідали представники управління ООН з координації гуманітарних справ

20 квітня Олександрію відвідали представники управління ООН з координації гуманітарних справ Едуард Тауіл та Володимир Кісіль. На меті їх візиту була координація роботи з Олександрійською громадою, аби в майбутньому залучати до міста якомога більше міжнародних організацій, що готові надавати допомогу переселенцям.
Представники ООН поспілкувалися із заступником міського голови Іриною Чемерис, яка координує соціальний напрямок роботи, у тому числі й забезпечення внутрішньо переміщених громадян. До зустрічі долучилися лідери місцевих волонтерських організацій, які також опікуються цією категорією населення.
У ході розмови серед основних проблем, які наразі має громада у питанні забезпечення переселенців, називали відсутність житла та налагодження безперебійного постачання продуктових наборів, спальної білизни, засобів гігієни, медикаментів тощо.
Міжнародні представники зі свого боку висловили впевненість, що позитивне рішення більшості питань можливе у короткі терміни. Відновлення житлового фонду більш затратне у часі, але й тут існують варіанти. Тому управління ООН з координації гуманітарних справ буде намагатися залучати міжнародні фонди для успішної реконструкції будівель, аби забезпечити вимушених переселенців найнеобхіднішим – житлом.

Більше фото за посиланням:
https://www.facebook.com/olexrada.kr/photos/pcb.389504939710806/389504873044146/