QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Осіннє різноманіття заходів у бібліотеках міста

Минулий тиждень для бібліотек Олександрійської централізованої бібліотечної системи був насичений заходами, який приваблював відвідувачів різного віку та професії. Так, на базі центральної міської книгозбірні відбулися презентації книг одразу двох письменників: місцевої поетеси Світлани Лантух зі збіркою «Мрії мої срібнокрилі» та кременчуцької авторки Людмили Снітко, яке привезла із собою збірки «Жити, щоби любити» та «Годинникові піски», а також збірку інклюзивних оповідань «Terra інклюзія 2019».
Окрім того, що центральна міська бібліотека – це і книгозбірня, і виставковий зал, де організовуються виставки-вернісажі місцевих художників, і літературна вітальня, де проводяться презентації книг письменників, вона ще і методичний центр, платформа для проходження практики. 13 вересня до центральної книгозбірні завітали на екскурсію студенти Олександрійського коледжу культури і мистецтв на чолі з викладачем спеціальності «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» Н. Піскун.
Бібліотекарі міста продовжують ділитися своїми напрацюваннями з іншими фахівцями. Під час педагогічної зустрічі професійної спільноти практичних психологів та соціальних педагогів, яка проходила в центральній міській бібліотеці для дітей, працівники бібліотеки для юнацтва ознайомили присутніх зі своїми здобутками в сфері психологічної допомоги населенню в період ізоляції в зв’язку з пандемією СОVID-19.
Із початком нового навчального року в дитячій бібліотеці щодня проводять час учні початкових класів груп продовженого дня шкіл міста, для яких проводяться різноманітні заходи, вікторини, квести, лялькові вистави та театралізовані дійства. Школярі не тільки спостерігають за ходом подій, а й самі беруть активну участь.
Із метою попередження жорстокості серед молоді, профілактики злочинів та правопорушень в учнівському середовищі працівниками бібліотеки-філії № 10 спільно з фахівцями Олександрійського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Валерією Джеваго та Русланом Кравченком було організовано зустріч «Не дай себе скривдити». Учасниками заходу стала учнівська молодь ЗНЗ №10.
Із початком нового навчального року до роботи повернулися і гуртки: Робоклуб, гуртки з 3Д моделювання, курси комп’ютерної грамотності, медіаграмотності, цифрової освіти, «Смартфон для новачків», де всі охочі можуть навчитися чогось нового та освоїти на перший погляд важкі й незрозумілі технології.

Більше фото за посиланням:

https://www.facebook.com/olexrada.kr/photos/pcb.261839489144019/261838592477442/