QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Отримати грант від програми «Цифрова Європа»: як взяти участь?

Українці можуть отримати грант на фінансування власних проєктів. Для цього потрібно обрати європейських партнерів та спільно подати заявку на участь у конкурсі. Наразі доступні вісім конкурсів.

Загальний фонд програми «Цифрова Європа» становить 7,6 млрд євро. На фінансування проєктів за напрямами, доступними для України, передбачено близько 6 млрд євро, які виділятимуть до 2027 року.

Взяти участь у конкурсі і отримати грант можуть як державний чи приватний сектори, так і громадські організації, заклади вищої освіти та наукові установи, постачальники хмарних технологій та ІТ-компанії тощо. Повний перелік потенційних учасників вказано в умовах кожного конкурсу окремо.

Участь у програмі «Цифрова Європа» наблизить Україну до Єдиного цифрового ринку ЄС. А також надасть підтримку економіці країни, сприятиме залученню до участі в міжнародних консорціумах, дасть змогу спільно з міжнародними партнерами розвивати проєкти в сфері цифрових технологій, штучного інтелекту, хмарних послуг тощо. Деталі – за посиланням.