QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Передсвятковий настрій у бібліотеках міста

У рамках святкування Міжнародного жіночого дня в бібліотеках Олександрійської міської ЦБС пройшла низка цікавих і творчих заходів. Наприклад, до центральної міської бібліотеки для дітей на майстер-клас з декупажу «Весняний настрій» завітали маленькі читачі з матусями і створили своїми руками подаруночки для бабусь. Декоративні метелики, замочки та серця, прикрашені в даній техніці, стали приємним несподіваним сюрпризом для рідних.
Працівники бібліотеки-філії № 3 для дітей запропонували учням 4-Б та 4-В класів ЗНЗ І-ІІ ст. № 2 зробити чудовий сувенір із солоного тіста – святковий декоративний кошик, який став відмінним подарунком для мам, сестричок та бабусь.
Традиційно в бібліотеках ЦБС пройшли передсвяткові заняття гуртка «3D-МОДЕЛЮВАННЯ», присвячені виготовленню об’ємних вітальних листівок та різноманітних міні-презентів для найрідніших жінок.
Окрім того, щопонеділка в бібліотеці для юнацтва проходять заняття у Вищій народній школі за напрямком «Лікувальна фізкультура», адже регулярні фізичні вправи – це запорука доброго здоров’я та гарного настрою.
Однак не всі заходи були спрямовані на святкування Міжнародного жіночого дня. Не оминули увагою працівники книгозбірень і вшанування пам’яті відомого письменника та основоположника української мови Тараса Шевченка, який народився 9 березня 1814 року. Адже інформація про життя та творчість цієї талановитої людини поглиблює знання учнів про його особистість та роль в історії, допомагає молодому поколінню усвідомити феномен Великого Кобзаря й актуальність його творчості до цього часу.
У бібліотеках міста стартували заходи, присвячені 207-й річниці з дня народження Тараса Григоровича Шевченка. У центральній міській бібліотеці для дітей відбувся літературний хепенінг «Хто Шевченка прочитав, той багатший серцем став…», родзинкою якого стала інсценізація під назвою «Життя малого Тараса». Бібліотекарі залучили юних глядачів до театральної імпровізації і вкотре переконалися в тому, що наше молоде покоління дуже талановите та креативне.

Більше фото на нашій сторінці в мережі Фейсбук:

https://www.facebook.com/olexrada.kr/photos/pcb.144414714219831/144414417553194/