QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Передсвятковий яскравий тиждень у бібліотеках

Напередодні 30-річчя з дня проголошення Незалежності України у бібліотеках відбулося чимало різноформатних патріотично-пізнавальних заходів.
Бібліотекарі центральної міської бібліотеки підготували відеопривітання «Я люблю Україну, тому я…», в якому взяли участь олександрійці і на своєму прикладі зізнались в любові до рідної неньки-України.
Центральна міська бібліотека для дітей порадувала малечу цікавими активностями: у Кімнаті Казок відбулася патріотична лялькова вистава «Котигорошко».
Цією ж бібліотекою проведено голосні читання для дітей патріотичної книжечки «Незалежність України», яка випущена видавництвом «Мамине сонечко» на замовлення Державного комітету телебачення і радіомовлення України за програмою «Українська книга».
На хлопчиків та дівчаток з особливими потребами з ГО «Віра» очікував патріотично-розважальний мікс «Читай, спілкуйся, грай – Україну пізнавай», який об’єднав низку розважально-пізнавальних конкурсів та вікторин про українські звичаї та традиції.
У бібліотеці-філії № 3 відбулася патріотична бібліогра «Граємо та Україну з днем народження вітаємо!», яка полягала в складанні пазлу мапи України.
«Нехай прапор рідний над нами в’ється, а в країні – гідно всім живеться!». Під такою назвою пройшла година гордості у бібліотеці філії № 5 до Дня Державного Прапора України. Присутні переглянули хроніку багатовікової історії походження прапора, котрий є символом мужності, гордості і святинею для наших бійців, які захищають кордони на Сході України.
З нагоди свята фахівці бібліотеки-філії №12 підготували віртуальну фотовиставку «Україна в стоп-кадрі» про найзначніші досягнення нашої держави за роки незалежності.
Бібліотекарі філії №10 запросили вихованців садочку №8, аби разом створити круп’яну композицію «Мальовнича моя Україно» у вигляді мапи, де позначені всі області.
В бібліотеці-філії № 3 діє книжкова виставка «Кольори української долі», присвячена Дню Прапора України та 30-й річниці незалежності України.
Для проведення цікавого сімейного відпочинку діє квест-кімната «Таємниця фараона». Батьки та їхні діти потрапили у загадковий світ, де головним завданням було за 60 хвилин вибратися із гробниці самого Тутанхамона.
Також на базі двох бібліотек тривають іспитові сесії з визначення рівня володіння українською мовою. Із 16 по 20 серпня до пункту іспитів на базі центральної міської бібліотеки та бібліотеки для юнацтва завітало 43 претенденти із Кропивницького, Кременчука, Смілої, Кривого Рогу, Світловодська, Жовтих Вод, Олександрії, Зибкового, Нового Стародуба, Попельнастого, Рокитного, Кам’янського та Саївки.
Бібліотекарі ЦБС мають ще одну новину: вони знову беруть участь у щорічному фотоконкурсі від молодіжної секції Української бібліотечної асоціації. Фото переможців з’являться у фаховому календарі на 2022 рік. Тема фотоконкурсу-2021: «Книга, яка змінила моє життя».

Більше фото за посиланням:

https://www.facebook.com/olexrada.kr/photos/pcb.245859597408675/245858934075408/