QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Підсумки проєктної діяльності підбили у благодійному фонді «Безпечне майбутнє»

У благодійному фонді «Безпечне майбутнє» підбили попередні підсумки соціально-гуманітарного проєкту, що реалізується спільно з ЮНІСЕФ та охоплює Олександрійську, Кропивницьку, Полтавську та Новоукраїнську громади.

У заході взяли участь керівництво області, депутат обласної ради, голова постійної комісії з питань бюджету Сергій Коваленко, заступниця Олександрійського міського голови Ірина Чемерис, представники Кропивницької, Новоукраїнської територіальних громад, партнерських організацій, спільно з якими реалізовувалась проєктна діяльність із допомоги родинам з дітьми, евакуйованих із небезпечних територій.

Зокрема, в Олександрійській громаді за підтримки ЮНІСЕФ створили «Простір, дружній до дитини» та батьківських клуб, що функціонують на базі бібліотек. Підготували кризових психологів, що можуть працювати із втратою, надавати допомогу родинам загиблих військових, працювати в умовах стресу тощо.

У рамках проєкту передавали допомогу для місць тимчасового проживання та вимушених переселенців, які там проживають.

В громаді надали психосоціальну підтримку більше ніж 5 тисячам людей, забезпечили соціально-гуманітарний супровід для більш ніж 1 тисячі вразливих сімей, із яких 360 сімей отримали гуманітарну допомогу.

Фонд забезпечив оргтехнікою соціальні служби, які опікуються дітьми та внутрішньо переміщеними людьми. А також для роботи соціальних працівників передали два електроскутери.

Учасники обговорили досягнення проєкту та активності для реалізації у майбутньому.