QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Підвели підсумки грантового проєкту щодо розумного поводження з відходами

28 травня відбулося фінальне засідання робочої групи, яка працювала в рамках інформаційно-комунікаційної кампанії «Живи в чистості – будь свідомим олександрійцем». Це просвітницька кампанія, яка спрямована на поширення знань та позитивного досвіду щодо розумного поводження з відходами, сортування сміття та його подальшої переробки. Її реалізовувала Олександрійська міська рада у рамках співробітництва по грантовому проєкту з Благодійним фондом «Центр допомоги «Олександрія» та Всеукраїнською організацією «Інститут місцевого розвитку».

Учать у нараді взяли заступниця міського голови Ірина Чемерис, партнери проєкту «Громада – влада: діалог, довіра, дія» у рамках проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні», представники управління освіти, житлово-комунального господарства, громадських організацій «Благодійний фонд «Центр допомоги Олександрія» та «Нова Дружківка», а також місцеві медіа.

Упродовж кампанії в Олександрійській громаді провели еко-ігри, круглі столи, конференцію, презентації, участь у яких брали учнівські команди екоактивістів, позашкілля, представники органів місцевого самоврядування та житлово-комунального сектору Олександрійської громади.

На заходи запрошували експертів і менторів регіонального та всеукраїнського рівня з інших міст та від організацій-партнерів: проєкту «Громада – влада: діалог, довіра, дія», офісу «Розумне Довкілля. Хмельницький» Хмельницького комунального підприємства «Спецкомунтранс», громадської організації «Нова Дружківка» екоруху Let’s do it Ukraine та міжнародного руху Let’s do it World та School Recycling World.

Усі заходи висвітлювали на офіційних ресурсах міської ради та в місцевих медіа, аби інформувати якомога більшу кількість жителів громади про екологічно правильне поводження з відходами.

У рамках інформаційно-комунікаційної кампанії «Живи в чистості – будь свідомим олександрійцем» вдалося залучити близько 300 людей, які отримали нові знання, мотивацію та інструменти для впровадження культури сортування сміття, екологічну та економічну вигоду для громади. Акцент робили на сталість проєкту, аби навіть по його завершенню в учасників залишилися навички та потреба в сортуванні відходів.

– У громаді вже побутує думка про важливість сортування сміття: бачимо цей результат у школах, зверненнях до міського голови, суспільних настроях. Тож наразі через екологічний фонд плануємо в декількох мікрорайонах міста поставити баки для сортування сміття, аби популяризувати звичку розділяти відходи, – підсумувала Ірина Чемерис.