QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Подаруйте дитині родину

Одним із найбільш ефективних шляхів вирішення проблеми соціального сирітства у нашій країні стали сімейні форми виховання – прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу.
Наразі в Олександрії функціонують 6 дитячих будинків сімейного типу та 7 прийомних сімей.
До прийомних сімей на спільне проживання та виховання беруть від 1 до 4 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Прийомні діти живуть у такій сім’ї до досягнення ними повноліття або 23 років, якщо вони навчаються.
Дитячий будинок сімейного типу діє за таким же принципом, але в таку родину може бути влаштовано від 5 до 10 дітей відповідних категорій.
У прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу діти не позбавляються свого статусу, за ними залишаються всі пільги, а їхнє утримання в сім’ї фінансується державою.
Допомога становить 2,5 прожиткового мінімуму на дитину відповідного віку. На сьогодні це 4803 гривні – на дітей до 6 років та 5988 гривень – на дітей від 6 до 18 років.
Розмір грошового забезпечення прийомних батьків і батьків-вихователів встановлюється на рівні одного прожиткового мінімуму для працездатної особи на кожну дитину-вихованця та кожну прийомну дитину і не залежить від пенсії, аліментів, стипендії чи державної допомоги на кожну дитину-вихованця та на кожну прийомну дитину. Також за батьків-вихователів і прийомних батьків сплачується єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.
Сім’ї, які бажають прийняти до родини дитину, можуть звернутись до Олександрійського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за телефоном: 7-23-88.