QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Про готовності Олександрії до роботи в умовах надзвичайної ситуації – Сергій Кузьменко зібрав нараду

22 лютого міський голова Сергій Кузьменко провів нараду щодо готовності інфраструктури Олександрійської територіальної громади до роботи в умовах надзвичайної ситуації військового характеру. Окрім заступників, на нараді були присутні голова РДА та начальник територіальної оборони Ольга Коріненко, а також начальники управлінь та відділів міської ради.
На початку Сергій Кузьменко ознайомив присутніх із ситуацією, яка склалася на кордонах України й про ті заходи, які проводяться центральною владою з метою врегулювання ситуації.
Ольга Коріненко, у свою чергу, поінформувала присутніх, як забезпечуватиметься виконання повноважень органів місцевого самоврядування в галузі оборонної роботи, формування підрозділів територіальної оборони та підготовки населення до участі в заходах національного супротиву.
Начальник управління цивільного захисту Ігор Єрмолюк повідомив, що цивільні укриття  готові до використання. Проводяться роботи по усуненню виявлених недоліків.
Сергій Кузьменко доручив довести до голів ОСББ, власників захисних споруд та найпростіших укриттів завдання додаткового обстеження своїх укриттів та за потреби упорядкувати їх для можливого використання цивільним населенням.
Також вирішено розмістити в електронних та друкованих засобах масової інформації рекомендації про порядок дій в умовах надзвичайної ситуації та адреси укриттів. Окрім того, ця інформація постійно розміщена на сайті Олександрійської міської ради в розділі «Цивільний захист».
Очільник міста наголосив, що безпека громади і кожного її жителя є пріоритетом в діяльності міської ради. У той же час кожен олександрієць несе особисту відповідальність за власну готовність до надзвичайних подій, безпеку своєї родини та надання допомоги оточенню.
Сергій Кузьменко акцентував увагу жителів громади на недопущення розповсюдження чуток панічного характеру серед населення, які спровоковані та нагнітаються деякими ЗМІ для дестабілізації ситуації в нашій країні. Збройні Сили України сьогодні готові дати належну відсіч агресору та не допустити його на підконтрольну територію. Достовірна інформація надається уповноваженими державними органами та посадовими особами нашої держави.
За результатами наради керівникам структурних підрозділів міської ради, комунальним службам підприємств, установ, організацій територіальної громади доведено завдання здійснити необхідні заходи із забезпечення діяльності підприємств в умовах надзвичайних ситуацій, оновити запаси паливно-мастильних матеріалів, не допускати розповсюдження чуток та панічних настроїв серед персоналу та проводити заходи з популяризації Збройних Сил України.