QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Про освітній курс «Історія українського громадянського суспільства»

«Історія українського громадянського суспільства» – такий онлайн-курс розробив Фонд Східна Європа спільно з Українським інститутом.

24 лютого 2022 року увага всього світу була прикута до України. Тоді на допомогу нашому війську прийшло організоване громадянське суспільство, що здивувало іноземців і подекуди навіть самих українців.

Чому українське суспільство виявилось стійким, самоорганізованим і здатним до ефективного опору в рази більшій загрозі? Чому від початку 90-х українці об’єднувались, діяли, виходили на вулиці? Які цінності захищали?

У цьому курсі ви дізнаєтеся про природу українських революцій і феномен масового опору та з’ясуєте, які цінності спонукають українців діяти у перспективі періоду незалежності.

Цей курс створений для представників громадського сектору, органів державної та місцевої влади, освітян, активної молоді. Також він буде корисним для всіх, хто цікавиться історією розвитку українського суспільства.

Посилання на курс «Історія  українського громадянського суспільства» на платформі «Зрозуміло!».
Реєстрація – тут.

Онлайн-курс підготовлений у межах проєкту «Фенікс», що впроваджується Фондом Східна Європа коштом Європейського Союзу. Курс розроблено у партнерстві з Українським Інститутом. Думки, викладені у цьому курсі, необов’язково відображають позицію Фонду Східна Європа, Українського Інституту та Європейського Союзу.