QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Процес злиття центральної та районної лікарень триває

Наприкінці грудня минулого року депутати Олександрійської міської ради ухвалили рішення про реорганізацію центральної районної лікарні. У результаті злиття відпочатку року в Олександрії працює одна юридична особа – комунальне підприємство «Центральна міська лікарня», а районний заклад охорони здоров’я став її структурним підрозділом. Процес об’єднання повністю завершитися у березні цього року.
Рішення про реорганізацію виважене та вмотивоване . Районна лікарня тривалий час має проблеми з фінансуванням, оплатою енергоносіїв і заробітної плати, забезпеченням медикаментами тощо. Платники податків Олександрії утримували заклад протягом 2021 року і сплатили близько 4 млн грн за його комунальні послуги. Бюджет нашої громади є дотаційним, тож місто не може утримувати одночасно два заклади одного профілю та спрямування. Натомість рішення про об’єднання дозволило створити один великий медичний комплекс.
«Підготовка до об’єднання медичних закладів тривала протягом минулого року. Ми вивчали кадровий потенціал і матеріально-технічку базу. Було багато дискусій. Але рішення прийнято і ми працюємо над злиттям лікарень» – прокоментувала ситуацію начальниця управління охорони здоров’я Тамара Сакара.
У майбутньому на базі районної лікарні планується створити широкопрофільне стаціонарне терапевтичне відділення, реанімацію та інсультний центр, де зможуть безпроблемно лікуватися всі охочі.
На базі міської лікарні залишиться інфекційне, хірургічне та травматологічне відділення. Щодо розміщення стаціонарів інших відділень дискусії тривають.
Скорочення персоналу не передбачається. Олександрія потребує кваліфікованих медичних кадрів, тож працівникам районної лікарні будуть запропоновані посади в КП «Центральна міська лікарня».
Проблема полягає в іншому. Сьогодні в місті багато лікарів передпенсійного та пенсійного віку. Тож міська влада веде роботу з департаментом охорони здоров’я, аби залучити молодих лікарів та інтернів до наших медичних закладів. Наразі існує потреба в терапевтах, кардіохірургах та інших спеціалістах.