QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Рік успішної роботи КП «Олександрійський транспорт»: комфорт, інновації та соціальна відповідальність

28 червня виповнюється рівно рік, як на вулиці нашого міста вийшли нові сучасні муніципальні автобуси комунального підприємства «Олександрійський транспорт».

Це стало великим кроком вперед у поліпшенні якості послуг пасажирських перевезень та збільшенні кількості пільгових рейсів на міських автобусних маршрутах.

Для цього у 2021 році було створено КП «Олександрійський транспорт» та на умовах фінансового лізингу придбано 5 автобусів  турецького виробництва «Гулєруж».

«Перший рік роботи підприємства був повний випробувань, але завдяки нашим зусиллям, підтримці місцевої влади та довірі пасажирів, ми зуміли створити надійну і комфортну систему перевезень. Автобуси обладнані всіма необхідними зручностями: звуковим та візуальним оповіщенням зупинок на маршруті, засобами відеоспостереження та автоматичного пожежогасіння, а також  системами кондиціонування, автономного опалення та пандусами для зручності пересування пасажирів із особливими потребами», – говорить директор підприємства Олександр Коновалов.

Нові автобуси курсують за маршрутами №№2/1, 5/1, 5/2 та 11,  проїздом у яких за перший рік роботи скористалося майже 1 мільйон пасажирів.

Слід зазначити, що підприємство зробило значний крок у напрямку соціальної підтримки населення, збільшивши кількість пільгових рейсів із 70 рейсів до 200 рейсів на місяць. Це важлива ініціатива, яка дає можливість громадянам пільгових категорій безкоштовно користуватися комунальним транспортом.

Протягом року КП «Олександрійський транспорт» сплатило майже 1,5 мільйона гривень податків до місцевого та державного бюджетів, що, у свою чергу, сприяє розвитку економіки.

Підприємство активно прагне до вдосконалення послуг та інновацій. Тому в процесі роботи на автобусах КП «Олександрійський транспорт» була запроваджена безконтактна форма оплати проїзду. Також встановили GPS-трекери, які дозволяють пасажирам в режимі реального часу стежити за місцезнаходженням автобуса та точним часом прибуття до зупинки.

Завдяки співпраці з Приватбанком, підприємство запровадили акцію, за якою пасажири отримують кешбек у розмірі 50% від вартості поїздки автобусом.

«Ми пишаємося нашими досягненнями у сфері комунальних пасажирських перевезень. Але на цьому ми не зупиняємося. За умови завершення війни, стабілізації ситуації в країні та наявності фінансування ми плануємо розширити парк автобусів та обслуговувати більшу кількість маршрутів. Ми будемо продовжувати розвивати підприємство, забезпечуючи максимальний комфорт та якість послуг для всіх жителів Олександрійської громади», – підсумував Олександр Коновалов.