QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Робота для ВПО: ти потрібен

У серпні 2023 року розпочалась Всеукраїнська інформаційна компанію «Робота для ВПО: ти потрібен», яка скерована на підтримку внутрішньо переміщених людей в пошуку роботи через офіційні канали комунікацій.

 Що треба знати тим, хто шукає роботу?

1. Куди звертатися в пошуках роботи?

– Цілодобова гаряча лінія Мінреінтеграції: 15-48;

– Єдиний портал вакансій Державного центру зайнятості;

– Ради ВПО та Координаційні центри підтримки цивільного населення в областях;

– Місцеві центри зайнятості;

– Урядова програма ЄРобота.

2. Що таке ваучери для ВПО на професійне навчання?

 Держава повністю або частково оплачує вартість навчання/перенавчання у закладах освіти. Ваучери видаються за переліком професій та спеціальностей, затвердженим міністерством економіки України.

3. Яка існує державна допомога роботодавцям?

Держава здійснює компенсацію на оплату праці за кожну працевлаштовану особу з числа ВПО на умовах строкового або безстрокового трудового договору протягом двох місяців в розмірі 6700 гривень щомісячно за кожну працевлаштовану людину з числа ВПО.

4. Як правильно скласти резюме?

Зробіть його унікальним, вказавши свої здобутки й обов’язки. Пишіть тільки правду, приберіть все, що не відповідає дійсності стосовно ваших навичок і знань. Резюме має бути зручним для читання та лаконічним, обов’язково перевіреним на граматичні помилки.

Держава робить все від неї залежне, щоб забезпечити ВПО умови життя і праці, які будуть не гірші за ті, що були до переселення. Нинішня компанія – один із інструментів, який покликаний збільшити кількість ВПО, які знайшли роботу.