QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Робота в рамках проекту «Мери за економічне зростання» триває

За допомоги координаторів проекту «Мери за економічне зростання» у грудні 2020 року Олександрійська міська рада спільно з Приютівською селищною радою підготували аплікаційну заявку в рамках проекту «EU4Business конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП» (МСП – малі та середні підприємства). Заявку прийнято до розгляду, де наразі вона перебуває на стадії оцінювання. У першій половині лютого очікуються результати її розгляду.
За умови підтримки даного проекту передбачається фінансування на проведення цілого комплексу заходів для успішного розвитку малого та середнього бізнесу , зокрема, з допомогою новітніх технологій, семінарів, тематичних тренінгів, воркшопів, входу до онлайн-сектору тощо. Оціночна вартість цього проекту – 700 тис грн.
Нагадаємо, проект «Мери за економічне зростання» (M4EG) – це ініціатива Європейського союзу, що розпочала діяльність у січні 2017 року в рамках Східного партнерства.
Суть Ініціативи полягає в наданні підтримки мерам і муніципалітетам країн Східного партнерства і сприянні тому, щоб вони ставали активними провідниками місцевого економічного зростання та створення робочих місць.
Олександрія приєдналася до Ініціативи у червні 2017 року, а вже в серпні 2018 року було розроблено та надано на оцінку міжнародних експертів План місцевого економічного розвитку Олександрійської міської ради, який отримав схвальні відгуки європейської комісії.
У грудні 2020 року Секретаріат так званої Фази I (2017-2020 рр.) Ініціативи ЄС «Мери за економічне зростання» завершив свою діяльність. II фаза буде впроваджена іншою організацією на території України і триватиме ще 4 роки. Усі подробиці про нову виконавчу команду, сферу дії Ініціативи та відповідні терміни можна очікувати на початку 2021 року, після завершення перехідного періоду.