QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Секретар міської ради Вікторія Косяк привітала Почесного громадянина Олександрії з Днем народження

19 квітня свій 80-літній ювілей святкує Почесний громадянин Олександрії Ніколенко Степан Федорович. Привітати ювіляра з Днем народження до училища культури приїхала секретар міської ради Вікторія Косяк. Незважаючи на поважну дату, Степан Федорович зустрів гостю на своєму робочому місці – під час читання лекції перед студентською аудиторією.
Секретар міської ради від імені міського голови Сергія Кузьменка поздоровила ювіляра з Днем народження, побажала здоров’я, успіхів і невичерпного натхнення, яке дають йому студенти, а також піднесла квіти й подарунок.
Ніколенко Степан Федорович народився 19 квітня 1941 року. За свій довгий трудовий шлях він працював викладачем кафедр малюнка та наочної агітації, директором художньої школи. Наразі викладає в Олександрійському училищі культури.
Степан Федорович є автором сучасного герба Олександрії та декоративно-монументального панно на ПК «Світлопільський». Спільно зі викладачем художньої школи О. Охапкіним виконали оздоблення приміщення дитячої бібліотеки ім. Ю. Гагаріна (живописні панно, декоративні прикраси з дерева та металевої пластики), оформили Кімнати казок та мистецтв, ікони для Покровського собору та церкви святих Анастасії і Федора в нашому місті та ікони для церкви Петра і Павла в Кропивницькому.
Творчі роботи Ніколенко С.Ф. знаходяться в Кіровоградській картинній галереї, приватних колекціях України, Росії, Польщі, Німеччині, Франції, Англії, Алжирі, Венесуелі, Америці.
В 2006 році переможець конкурсу «Олександрієць року» в номінації «Талант 2006».
Ювіляра нагороджено орденом «Преподобного Нестора Літописця» ІІІ ступеня, нагрудним знаком «За заслуги перед містом Олександрією». У 2008 році за вагомий внесок у розвиток духовності та культури міста, естетичне виховання молодого покоління йому присвоєно звання «Почесний громадянин міста Олександрії».