QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Секретар міської ради Вікторія Косяк розповіла про підготовку до проведення конкурсу «Олександрієць року»

23 квітня секретар міської ради Вікторія Косяк провела брифінг із засобами масової інформації щодо підготовки та проведення міського конкурсу «Олександрієць року».
Наразі до участі у конкурсі подали 6 заявок у 3-х номінаціях: «Талант року», «Керівник року» та «Установа, підприємство, заклад, організація року». Це досить невеликий показник, який ускладнить визначення переможців. За словами Вікторії Косяк, якщо на одну номінацію буде подано лише одну заявку, то переможець визначатися не буде, учасник отримає тільки подячний лист.
Під час спілкування із ЗМІ секретар також повідомила, що оголошення переможців відбувається на урочистому зібранні з нагоди святкування Дня міста, яке традиційно відзначається в останню неділю травня. Конкурс буде проведено з урахуванням карантинних вимог та за умови відсутності на території області більш жорстких карантинних обмежень.

Нагадаємо, конкурс «Олександрієць року» був започаткований ще в 2003 році під девізом «Прославимо Олександрію разом», який з того часу є незмінним.
Метою конкурсу є відзначення результативної, суспільно-корисної праці фахівців різних сфер діяльності, які забезпечують добробут у місті, стимулювання розвитку підприємництва, меценатства, творчості.
Збір заявок триває з 1 по 30 квітня. Взяти участь у конкурсі можуть усі охочі, наприклад:
– членам Олександрійської територіальної громади;
– трудовим, творчим, освітнім та спортивним колективам міста;
– органам самоорганізації населення;
– міським осередкам політичних та громадських об’єднань;
– релігійним громадам міста;
– міській раді її виконавчим органам, старостам.
Заявники подають перелік документів до відділу внутрішньої політики міської ради (каб. 412). До заяви прикріплюється фотокартка, стисла інформація про номінанта, його роботу, здобутки за 2020 рік.
Відповідно до Положення про щорічний міський конкурс «Олександрієць року», визначаються переможці у 8 номінаціях, а саме:
1. Підприємець року
2. Меценат року
3. Талант року
4. Керівник року
5. Громадський лідер року
6. Молодіжний лідер року
7. Професіонал року
8. Установа, підприємство, заклад, організація року.
Переможців щорічного конкурсу визначає компетентна рада – журі, яка складається з депутатів міської ради, представників громадськості, посадових осіб місцевого самоврядування та органів самоорганізації населення.
Визначення переможців проводиться радою щорічного конкурсу не пізніше, ніж за 10 днів до святкування Дня міста Олександрії.
Переможцям конкурсу вручається диплом і пам’ятний знак. Фотокартки та інформація про них розміщується в засобах масової інформації.
Ознайомитись з правилами щорічного міського конкурсу «Олександрієць року» можна на офіційному сайті Олександрійської міської ради в рубриці «Громадянам» розділі «Про місто».