QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Сергій Кузьменко: «Наше головне завдання – забезпечити олександрійців теплом»

В Олександрії на котельнях КП «Теплокомуненерго» планують встановити когенераційні установки, що дасть можливість забезпечити котельні автономним електричним живленням та безперебійно постачати тепло взимку до осель олександрійців.

Про це повідомив міський голова Сергій Кузьменко 19 червня на сесії міської ради.

– Зараз маємо підготуватись, щоб в домівках олександрійців було тепло, навіть якщо не буде світла. За допомогою міжнародних донорів ми отримали сучасне обладнання, яке працює на газу, – це чотири когенераційні установки. Вони працюють за способом комбінованого виробництва електричної і теплової енергії, – поінформував очільник громади.

Підготовчі роботи для монтажу першої установки вже проводить КП «Теплокомуненерго» на центральній котельні. Для встановлення наступної – у Південному мікрорайоні – виділили з міського бюджету 2 500 000 гривень.

Повна реалізація проєкту для міста складає близько 100 000 000 гривень. Сума інвестицій уже складає близько 70 000 000 гривень. Тому на сьогодні є дефіцит коштів – у межах 30 000 000 гривень. Тож міська рада працює з міжнародними партнерами та урядом України, щоб місто змогло реалізувати цей проект.

– Працюємо над енергетичною безпекою Олександрії. Наше основне завдання на сьогодні – це забезпечити котельні міста автономним живленням, а олександрійців теплом! – сказав Сергій Кузьменко.