QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Сергій Кузьменко про заробітні плати медичним працівникам

10 лютого під час засідання виконкому міський голова Сергій Кузьменко зупинився на питанні змін, прийнятих державною владою щодо збільшення оплати праці працівникам галузі охорони здоров’я.
Як поінформував міський голова, традиційно на початку року медичні заклади укладають нові контракти з Національною службою здоров’я України.
Крім того, Кабінет Міністрів ухвалив постанову про підвищення зарплати медпрацівникам із січня 2022 року, тож з державного бюджету має розпочатися фінансування збільшених заробітних плат на поточний рік.
Частина установ уже підписала контракти, а деякі ще знаходяться в процесі оформлення. Тому не всі медпрацівники отримали зарплату, оскільки деякі заклади чекають фінансування від НСЗУ.
«Всі зацікавлені в тому, щоб наші медичні працівники отримували хорошу заробітну плату. Залишилося перерахувати на лікарні кошти Національної служби здоров’я. Багато хто з лікарів і медичних сестер в Олександрії таку заробітну плату вже отримали. Враховуючи те, що лікарні мали певний фінансовий запас, який був на початок року, ми ним скористалися і всі кошти перерахували. Те, чого не вистачає, ми очікуємо фінансування з Національної служби здоров’я», – підсумував ситуацію в Олександрійській громаді Сергій Кузьменко.