QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Що приготував Музейний центр до святкування Дня міста

До Дня міста Музейний центр ім. Худякової А. Ф. готує низку заходів, які будуть проводитися у двох форматах: он-лайн та оф-лайн.
Так, на сторінці музею в мережі Фейсбук  із 26 по 31 травня проведуть і покажуть краєзнавчу годину «Історія Олександрії ХХ ст. в особистостях», відео-подорож «Краєвиди Олександрії ХХ – ХХІ ст. очима художників», публікацію про унікальні предмети з фондів музейного центру «Матеріальні свідоцтва історії міста», презентації «Випускники Олександрійської чоловічої гімназії», «Видатні лікарі Олександрії в історичному контексті ХХ ст.», «Від славного минулого до перспективного майбутнього», «Шахтарська слава Олександрії» та «Олександрійські вугільні розрізи як об’єкт індустріального туризму. Минуле та сучасне».
Заходи, які проводяться очно, вже розпочалися. Зокрема, пройшла персональна ювілейна виставка Степана Ніколенка. У найближчому часі також заплановані краєзнавча вікторина з історії міста «Усиківка. Бечія. Олександрія. Що? Де? Коли?», тематичні заняття, пішохідні екскурсії «Вулицями Олександрії з Федором Мержановим», «Пішохідна екскурсія вулицями двох гімназій», «Місто нашої любові», «Від козацьких хуторів до міста Олександрії». Разом з Інформаційно-туристичним центром «Олександрія» всі охочі зможуть долучитися до екскурсії «Олександрія – мала Батьківщина Дмитра Чижевського». Для цього треба звернутися до Музейного центру безпосередньо або за номером тел.: 7-35-95.
Із більш детальним планом заходів, а також датами їх проведення можна ознайомитися за посиланням.