QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Що рятує дітей на дорозі вивчали в Батьківському клубі

«Правила безпечної поведінки дітей» – такою була тема другого засідання Батьківського клубу, створеного нещодавно на базі центральної міської бібліотеки для дітей.

Саме ця тема була обрана тому, що попереду зимові канікули, тож слід більше уваги приділити питанню безпечної поведінки дітей у побуті та громадських місцях, на вулиці, водоймах та дорогах. Щоб уникнути неприємностей та непорозумінь, варто заздалегідь попередити малечу про можливу загрозу та навчити елементарних правил безпеки.

На зустріч з батьками завітали начальник сектору ювенальної превенції відділу превенції Олександрійського РВП ГУНП в Кіровоградській області капітан поліції Оксана Зраєнко та молоді курсанти.

Мова йшла і про те, як поводитися дорослим та дітям на дорозі у темну пору доби. Взимку світловий день надзвичайно короткий, тож необхідно подбати, щоб на одязі малюка була якась яскрава деталь чи світловідбиваючий елемент – флікер.

Тому усі присутні взяли участь у майстер-класі з виготовлення флікерів власноруч за авторським дизайном.

Засідання клубу відбулося в рамках проєктів Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) «Швидке реагування в Кіровоградській області для задоволення потреб дітей та їхніх сімей, у тому числі внутрішньо переміщених осіб, які постраждали внаслідок війни в Україні» та «Громадський хаб «Амбасадори безпеки», що втілюється ГО Агенція сталого розвитку «Хмарочос» за підтримки Канадсько-українського проєкту розвитку поліції (CUPDP) коштом уряду Канади через Міністерство закордонних справ Канади.