QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Шкільне підприємництво: учасники презентували свої бізнес-проєкти

В Олександрійській громаді у 2023-2024 навчальному році проводили курси шкільного соціального підприємництва, а три освітніх заклади протягом року реалізовували свої бізнес-проєкти.

Організатором навчання та ментором стала громадська організація «Центр громадської активності «Перемога» за підтримки партнерів «Junior Achievement Україна» і «School of ME».

27 червня на базі молодіжного простору «Другий поверх» організатори та учасники шкільного соціального підприємництва обговорили результати реалізації проєктів. У підсумковому засіданні взяли участь заступниця міського голови Ірина Чемерис, голова ГО «Центр громадської активності «Перемога» Валентина Чугуєвець, учнівські команди з кураторами, представники управління освіти та організацій-партнерів.

– В Олександрії питання соціального підприємництва обговорюємо більше 3 років. Дякуємо людям, які розвивають цей напрямок роботи, навчають нашу молодь. Адже соціальне підприємництво поєднує в собі соціальні потреби і бізнес. Це певний алгоритм, завдяки якому можна допомагати суспільству та заробляти гроші. А завдяки шкільному соціальному підприємництву діти ще зі шкільних років можуть генерувати ідеї, дізнаватися про потреби людей та оцінити свої можливості в реалізації таких бізнес-планів, – зазначила Ірина Чемерис.

Команди презентували присутнім свої проєкти та означили їхню соціальну складову.

Гімназія імені Дмитра Чижевського розробила проєкт із продажу екологічної, корисної продукції: натуральних фруктових фріпсів, чаю і меду.

Мультипрофільний ліцей представив проєкт із надання інформаційних послуг із просування в соцмережах магазину канцелярських товарів.

Фаховий педагогічний коледж імені Василя Сухомлинського презентував розробку івент-простору для нетворкінгу, саморозвитку, дозвілля молоді та дітей.

У планах кураторів і команд на наступний рік продовжувати реалізовувати ці проєкти, розширювати можливості та залучати до шкільного підприємництва нових активних учасників.