QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Шукаємо патронатних вихователів

20 вересня на базі Олександрійського міськрайонного центру зайнятості відбувся онлайн-семінар для олександрійців, які знаходяться в пошуку роботи.

Учасників заходу поінформували про такі форми працевлаштування, як створення прийомної сім’ї, дитячого будинку сімейного типу та надання соціальної послуги патронатну над дитиною.

Представники служби у справах дітей та  центру соціальних служб розповіли присутнім про порядок створення, влаштування і перебування дитини в сім’ї, розмір грошового забезпечення, оплату послуг патронату та виплату соціальної допомоги. 

Держава значну увагу приділяє саме створенню патронатних сімей, оскільки це дозволяє тимчасово залишити дитину в колі сімʼї і не передавати в інтернатний заклад до моменту влаштування у постійну родину.

Також вони здійснюють догляд, виховання та реабілітацію дітей на період подолання її батьками складних життєвих обставин (безробіття, матеріально-побутових проблем, згубних звичок).

Наразі в Олександрії із 2021 року функціонує одна патронатна родина, яка загалом прийняла на виховання трьох дітей.

За надання послуг сімейного патронату патронатний вихователь щомісяця отримує винагороду у розмірі п’яти прожиткових мінімумів (13420 грн) та соціальну допомогу на утримання і виховання дитини в розмірі двох з половиною прожиткових мінімумів на дитину відповідного віку (від 0 до 6 років – 5680 грн, від 6 до 18 років – 7083 грн).

За додатковою інформацією звертайтеся до Служби у справах дітей або Олександрійського міського центру соціальних служб за адресою: пр. Соборний, 59, телефони: (05235) 7-07-15; (05235) 7-23-88.