QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Соціальні проєкти, які влада планує реалізувати в мирний час

Під час пресконференції для журналістів міський голова Сергій Кузьменко розповів про плани, які не вдалося реалізувати через війну і які планується розпочати після перемоги.

«У нас на цей рік було 50 млн грн. Хотіли побудувати 5 доріг, із яких, на жаль, не можемо побудувати жодної, бо всі кошти були передані на Збройні сили України. Тобто весь бюджет розвитку пішов на допомогу ЗСУ. Усе, що змогли, – залатати ямку, яка вкрай дошкуляє» – розпочав діалог очільник громади.

Тож, як зазначив міський голова, питання № 1 – це дороги. Також за його словами своєї черги чекає проєкт спортивного комплексу на території ліцею № 17. Уже відбувся тендер та виготовлено всю необхідну документацію. Минулого року з державного бюджету встигли отримати 10 млн грн, за рахунок яких підрядна організація сконструювала в Харкові металоконструкції і доставила їх в Олександрію.

Поряд із цим з’явилася можливість реалізувати ще один проєкт. Сергій Кузьменко розповів, що завдяки Міжнародному фонду «Відродження» і за фінансової підтримки Європейського інвестиційного банку планується провести санацію (утеплення) будівлі мультипрофільного ліцею та його зовнішню модернізацію.

«Всі ці проєкти живі, потрібні лише умови і «зелене світло», що ми можемо розпочинати роботи. І це лише одна локація в місті. Тож не хочу зупинятися на тому, що ми першим робитимемо після перемоги. Усі проєкти важливі і необхідні для нашого процвітання» – підсумував міський голова.