QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Соціально активний тиждень бібліотекарів

Бібліотеки Олександрійської централізованої бібліотечної системи цьогоріч знову підтримали традицію відзначати Міжнародний день безпечного Інтернету, щоби дорослі та маленькі користувачі якомога більше знали про безпеку та етикет у Всесвітній мережі.
Зокрема, бібліотекарі філії № 3 розповіли своїм користувачам про фішинг – один з найпоширеніших видів інтернет-шахрайства. Учасники зустрічі ділилися власними випадками спілкування із злочинцями і прослухали оригінальний запис телефонної розмови з шахраями. Бібліотекарі розповіли про методи кіберзлочинців, популярні схеми фішингу, надали рекомендації щодо захисту персональних даних в інтернеті.
Також працівники книгозбірень влаштували вуличну акцію з розповсюдженням пам’ятки «Ми – за безпечний Інтернет» та провели тренінг «Інтернет-безпека. Інтернет-етикет» для читачів поважного віку.
Про віртуальні небезпеки та про те, як захистити себе, можна дізнатися і мовою дитячих малюнків, переглянувши віртуальну виставку «Інтернет очима дітей», розміщену на каналі ЦБС в ютуб: https://www.youtube.com/watch?v=w2SL0WOyoLA
Поряд із цим бібліотекарі філії № 10 проводили розваги та традиційні читання для вихованців ЗДО № 28, а для вихователів дитячого садочку – консультації щодо модних трендів у створенні успішних презентацій. Адже останні користуються популярністю, і використовують їх не тільки на бізнес-нарадах, а й у дитячих садках, школах, коледжах, ВУЗах.
Окрім того, минулого тижні у центральній бібліотеці відбулася презентація п’ятої та шостої книг спортивного коментатора, краєзнавця, гірничого інженера, поета, журналіста, спортсмена, Заслуженого тренера України В’ячеслава Чебишева «Історія мотоспорту Олександрії у фотографіях» та «Спортивній трасі «Завадівка» 60 років». На подію завітало чимало краєзнавців, журналістів, поціновувачів мотоспорту в Олександрії та інші.
Відзначився тиждень ще однією важливою подією: бібліотекарі Олександрійської централізованої бібліотечної системи, долучилися до збору для військових на Сході України. Колектив зібрав смаколики на будь-який смак, каву, чай, консервацію і передав волонтеру Ірині Кабановій для відправки воїнам на передову. Не були байдужими і читачі: військові отримають від них теплі шкарпетки.
Це нагадування воїнам, які боронять нині державну цілісність та свободу на сході, що їх цінують, про них пам’ятають, їх чекають, живими і неушкодженими.

Більше фото за посиланням:
https://www.facebook.com/olexrada.kr/photos/pcb.349518400376127/349517753709525/