QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Співпраця молоді громади та бібліотек

Маленькі читачі центральної міської бібліотеки для дітей із задоволенням відвідують різноманітні активності, які їм пропонують молоді волонтери – юнаки і дівчата нашої громади, які долучилися до реалізації бібліотечного проєкту «Волонтер+».

Наразі дуже важливою є культура поводження на дорозі, тому до дитячої бібліотеки завітали волонтери, щоб нагадати малечі основні правила дорожнього руху та разом виготовити флікери – маленькі значки або наклейки, які відбивають світло в темну пору доби та допомагають побачити пішохода на дорозі. Крім творчого процесу, діти відгадували загадки, згадували види транспорту та безпечне поводження біля нього, брали участь у танцювальній руханці.

Інша група волонтерів щотижня проводить для дітей заняття з англійської мови. Мотивацією для ефективного навчання є ігри, забави, співи, які поєднуються з основними принципами вивчення іноземної мови. Саме таку методику застосовують волонтери в своїй роботі.

Проєкт «Волонтер+» реалізовується в межах програми «Розвиток та підтримка молоді Кіровоградської області в умовах воєнного стану через молодіжні ініціативи та UPSHIFT», яку реалізує ГО «Слов’янський культурний центр «Задзеркалля» у партнерстві з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ).