QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Відбулася координаційна нарада за підсумками роботи правоохоронних органів у 2022 році

Напередодні, 21 березня, у міській раді відбулася координаційна рада керівників правоохоронних органів Олександрійського району, метою якої стало визначення спільних скоординованих заходів, направлених на поліпшення криміногенної ситуації у регіоні, з урахуванням стану протидії злочинності на території Олександрії та Олександрійського району за 2022 рік. Також обговорювалися заходи, спрямовані на підвищення ефективності боротьби зі злочинністю та її профілактики.

На нараду були запрошені керівники правоохоронних органів міста та району, їх заступники, міський голова Сергій Кузьменко, керівник обласної прокуратури Ян Стрелюк, представники військової адміністрації, ДСНС.

Виступаючи перед присутніми, міський голова Сергій Кузьменко зазначив: «Наша країна вже більше року живе в умовах війни. Усім треба було швидко вчитися знаходити виходи з тих життєвих обставин, які складалися. Олександрія зустрічала тисячі людей кожної доби, серед яких могли бути і ті, хто ставив за мету підірвати спокій в місті та вчинити злочини з провокаціями. Тому робота національної поліції, служби безпеки, надзвичайних ситуацій і прокуратури була надзвичайно важливою, аби реагувати на ті виклики, які виникали в нашому краю». Також він подякував за оперативність, плідну співпрацю, згуртованість і за те, що змогли стабілізувати ситуацію в районі.

Керівник Олександрійської окружної прокуратури Артем Моргай розповів присутнім про результати роботи правоохоронних органів у 2022 році. За його словами в цілому впродовж минулого року злочинність характеризується зменшенням кількості облікованих кримінальних правопорушень.

За статистикою у звітний період на території Олександрійського району, до якого входять м. Олександрія, колишні Олександрійський, Онуфріївський, Петрівський та Світловодський райони, було скоєно 2010 кримінальних правопорушення (проти 2054 у 2021 році). Однак зросла кількість особливо тяжких злочинів (59 проти 45) та тяжких злочинів (1156 проти 895).

Зменшилася кількість крадіжок, вчинених з квартир і авто, облікових вимагань і грабежів. Натомість майже на 48 % зросла кількість шахрайств та на 23% зросла кількість правопорушень щодо незаконної порубки або незаконного перевезення, зберігання чи збуту лісу.

Також зросла кількість облікованих кримінальних правопорушень за ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період – 15 (по області всього 23).

У ході наради були заслухані й інші звіти начальників територіальних відділів поліції про стан злочинності на підпорядкованих їм територіях, вжиті заходи щодо протидії та розкриття злочинів та окреслено плани для підвищення якості роботи в майбутньому.