QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Своє 60-ліття святкує олександрійський художник Олександр Охапкін

28 січня своє 60-ліття святкує Олександр Охапкін, знаний в Олександрії та поза її межами художник, майстер іконопису, викладач дитячої художньої школи.
Секретарка міської ради Вікторія Косяк відвідала позашкільний заклад, аби від імені міського голови привітати ювіляра з Днем народження. Разом з квітами вона вручила Олександру Охапкіну Почесну грамоту Обласної державної адміністрації. Нею нагороджено олександрійця за сумлінну працю, високий професіоналізм, активну громадську позицію, вагомий внесок в розвиток образотворчого мистецтва та з нагоди 60-річчя від дня народження.
Для довідки:
Олександр Охапкін – сучасний український живописець, що працює переважно в галузі іконопису. Його ікони прикрашають різні церкви, зокрема, Церкву святого Володимира в Парижі та Собор святого Юра у Львові, київську церкву Святого Миколая на Аскольдовій могилі та інші. Ним виконано ікони для іконостасу Церкви Покрови Пресвятої Богородиці у Національному музеї народної архітектури та побуту України.
Картини Олександра Охапкіна займають почесні місця у фондах Національної спілки художників України та експонувалися на багатьох виставках як в Україні, так поза її межами – в Римі, Парижі, м. Ільвешайм (Німеччина). Роботи митця зберігаються в приватних колекціях Італії, Німеччини, Франції, Польщі, Канади та США.