QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Святкували ювілей, розважали маленьких читачів, вшановували героїв: тиждень з бібліотеками

Минулого тижня центральна міська бібліотека святкувала своє 135-річчя. Відлік розпочато з 24 січня 1887 року, у день відкриття Олександрійської громадської бібліотеки. Тож книгозбірня приймала гостей з нагоди свого ювілею: читачів, колег та студентів Олександрійського фахового коледжу культури і мистецтв.
Для того, щоб дієво реагувати на всі запити мешканців громади, бібліотечні фахівці постійно здобувають нові знання. Саме тому працівники Олександрійської міської ЦБС взяли участь в онлайн-події  Світовому кафе з обміну досвідом про розвиток громад «Ласкаво просимо до Вірменії», –організованому Progress Foundation (Румунія). Корисною та цікавою була інформація про вірменський контекст і досвід, про ініціативи та партнерство між бібліотеками, громадськими та неурядовими організаціями.
27 січня бібліотекарі разом з читачами згадували жертв війни та Голокосту. Зокрема, працівники філії № 5 та учні Олександрійського професійного ліцею пригадали та обговорили тяжкі сторінки історії не лише в Україні, але і в нашому місті. А наприкінці зустрічі всі присутні вшанували загиблих, створивши власноруч символ Голокосту – метелика.
До Дня пам’яті Героїв Крут в бібліотечному кінозалі «КіноТема», який працює при бібліотеці-філії № 3, для учнівської молоді демонстрували український історичний фільм «Крути 1918». Після перегляду кінофільму та знайомства з однойменною книгою Костянтина Тур-Коновалова учасники заходу краще зрозуміли не лише те, що саме сталося біля залізничної станції того січневого дня, а й чому це сталося. А відтак повніше усвідомили, що насправді значив бій під Крутами.
Маленькі читачі центральної бібліотеки для дітей завітали на бібліозустріч з нагоди 140-річчя від дня народження улюбленого дитячого письменника Алана Мілна, творця Вінні-Пуха. А для школярів ОНВК (ЗНЗ І-ІІ ступенів №17 – ліцей) та Олександрійського колегіуму працівники дитячої бібліотеки влаштували розваги з нагоди дня народження всесвітньо відомого письменника Льюїса Керрола, який створив цикл пригод про Алісу, божевільного Капелюшника та грізну Королеву.
Вихованці старшої групи ЗДО № 28 стали учасниками «Читання після сніданку» від бібліотекаря філії № 10. Дітям дуже сподобалися голосні читання збірки «Абетка Дружби», яка містила оповідання, вірші, казки, прислів’я та приказки про дружбу. Адже малеча у такому віці повинна розуміти й засвоювати основи дружби, вміти дружити, вибирати й цінувати друзів.

Більше фото за посиланням:
https://www.facebook.com/olexrada.kr/photos/pcb.341500297844604/341500081177959/