QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Травневе розмаїття бібліотечних заходів

Минулого тижня відзначалися День матері, День сім’ї, День Європи, тож бібліотеки міста присвятили ряд заходів цим святам.
Зокрема, бібліотекарі філії №12 представили розмаїття родинних світлин своїх активних користувачів на віртуальному фотоподіумі «Мистецтво бути сім’єю».
До Міжнародного дня сім’ї, в рамках Дня інформації «Олександрія – місто щасливих сімей», центральна бібліотека підготувала заходи для відвідувачів книгозбірні. Бібліотекарі організували фотосушку «Читаюча сім’я». Про те, що таке сім’я і як досягти гармонії в стосунках з родиною, бібліотекарі читальної зали запропонували дізнатися з виставки-поради «Сім’я – ключ до щастя».
Весело і цікаво пройшов інформ-тайм «Мій родовід» для учнів 5-Б класу ліцею інформаційних технологій. Корисна інформація про свято та цікаві розваги захопили усіх присутніх, особливо виготовлення картини-витинанки «Дерево життя» та символічних родинних дерев.
До Дня матері та Міжнародного дня сім’ї бібліотекарі центральної бібліотеки підготували майстер-клас для дітей з виготовлення яскравої вітальної листівки.
Про традиції Дня сім’ї розповіли бібліотекарі центральної міської бібліотеки для дітей своїм вихованцям – школярам початкової ланки ОНВК №17 – під час сімейного бібліоланчу «Читаємо, спілкуємося, відпочиваємо».
Щороку у третю суботу травня Україна відзначає День Європи, а цього року святкування припало на 15 травня. З цієї нагоди в Головківській бібліотеці-філії відбувся конкурс малюнків «Відкриваємо Європу», в якому взяли участь учні 2-4 класів Головківського НВК.
В бібліотеці-філії №3 для дітей відкривали для себе Європу і пізнавали європейський простір користувачі бібліотеки, які завітали на літературний глобус «Європейська казка відчиняє двері».
До дня Європи бібліотекарі Центральної міської бібліотеки пропонують віртуальну експрес-подорож «Парад країн Європи».
Бібліотекарі міста залучають молодь до обласного соціологічного дослідження «Уявлення молоді про європейські цінності та їх сприйняття», яке проводиться Кіровоградською обласною бібліотекою для юнацтва ім. Є. Маланюка з метою виявлення ступеню розуміння юнаками та дівчатами поняття «європейські цінності» та дослідження шляхів формування цих уявлень.
В рамках студії дизайну і краси «Креатив» при центральній міській бібліотеці відбувся черговий майстер-клас від трихолога Анни Моцної «Поради тритментолога».
Також на базі центральної міської бібліотеки для дітей відбулося засідання методичного об’єднання шкільних бібліотекарів. Для присутніх було організоване заняття з питань регламентуючої документації шкільної бібліотеки та написання сценаріїв виховних заходів, яке провела Овдієнко Л.В., заступник директора Олександрійської МЦБС з питань обслуговування дітей. Під час засідання розглядалися питання і щодо бібліографічного опису документів.