QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Триває легалізація найманої праці

За інформацією управління економіки із 6 по 12 вересня робочою групою з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення проведено обстеження 113 суб’єктів господарювання, які здійснюють свою діяльність на території КП «Олександрійський центральний ринок».
За результатами проведеної роботи протягом тижня, було виявлено, що господарська діяльність проводиться без належного оформлення у 11 суб’єктів господарювання, які працюють взагалі без реєстрації підприємницької діяльності.
Ще в 10 фізичних осіб – підприємців виявлено неоформлені трудові відносини з найманими працівниками.
В результаті роз’яснювальної роботи стосовно належного оформлення трудових відносин: 2 особи зареєструвались як ФОП та 3 підприємця оформили найманих працівників згідно із законодавством. Всім виявленим порушникам вручені повідомлення з роз’ясненнями щодо можливих наслідків в разі здійснення підприємницької діяльності без належного оформлення та використання незареєстрованої найманої праці.
Надалі вся інформація про недотримання трудового законодавства буде направлена до управління Держпраці в Кіровоградській області з подальшими перевірками та накладаннями відповідних штрафних санкцій.
Робоча група тримає на постійному контролі питання реєстрації найманої праці і надалі продовжує свою діяльність з метою забезпечення соціальної захищеності найманих працівників та наповнення місцевого бюджету.