QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Триває робота інтеграції вимушених переселенців до життя в громаді

15 серпня секретар міської ради Вікторія Косяк зустрілася з представниками громадської організації «Нова Дружківка». Темою обговорення стали вимушено переміщені громадяни, які зареєстровані в нашій громаді, та їх залучення до місцевого самоврядування.

Від початку війни в Олександрії офіційно проживає близько 11 350 людей зі статусом ВПО. Частина із них планує залишитися в місті навіть після перемоги. Тому їхня всестороння інтеграція в громаду стала важливим завданням для міської влади і багатьох громадських організацій.

У ході діалогу обговорили шляхи залучення ВПО до місцевого самоврядування, їх участь в громадських слуханнях, загальних зборах та місцевих ініціативах. ГО «Нова Дружківка» також надала рекомендації з використання й інших інструментів локальної демократії, які на сьогодні діють в громаді: звернення, інструменти електронної демократії, консультації з громадськістю тощо.

– Залучення вимушених переселенців до місцевого самоврядування – це важлива складова повноцінного життя в нових умовах – сказала Вікторія Косяк. – Переконана, що це допоможе людям краще адаптуватися та проявити свою громадянську активність.