QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Тривають обстеження родин, батьки яких ухиляються від виконання своїх обов’язків

8 лютого мультидисциплінарна команда у складі служби у справах дітей, міського центру соціальних служб та представників сектору ювенальної превенції побували у Перемозькому мікрорайоні.

Вони відвідали 6 родин, у яких виховується 15 дітей. У ході візиту говорили з батьками про їх ухиляння від виконання своїх обов’язків та недостатній контроль за дітьми.

Із батьками проведено профілактичні бесіди та роз’яснено норми законодавства, які регулюють відповідальність дорослих за навчання та виховання дітей.

За результатами рейду батьків з однієї сім’ї повторно притягнуто до адміністративної відповідальності. Якщо родина не стане на шлях виправлення, то питання спроможності виконання батьківських обов’язків буде винесено на комісію у справах дітей і розглянуто питання про позбавлення дорослих батьківських прав.

Окремо зазначимо, що від початку жовтня, коли розпочалися перевірки родин вимушених переселенців, вже обстежено умови проживання понад 300 сімей ВПО. Також перевірено чи долучаються до навчального процесу діти з цих родин. Обстеження тривають і надалі.