QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Центр соціальних служб надає послуги

При Олександрійській міській раді працює міський центр соціальних служб. Уже 10 років поспіль його фахівці безкоштовно надають соціальні послуги найбільш незахищеним верствам населення. Серед них одинокі матері, неповні родини, діти-сироти та позбавлені батьківського піклування, учасники АТОООС та їх сім’ї, малозахищені родини, сім’ї, де є постраждалі від жорстокого поводження та насильства, алко/наркозалежні, де один чи кілька членів мають інвалідність тощо.
До переліку послуг, які надає Центр, входять: соціальний супровід родин, консультування, соціальна профілактика, адаптація, інтеграція та реінтеграція, кризове та екстрене втручання, представництво інтересів і посередництво.
Протягом 2021 року на обліку в Центрі соціальних служб перебувало 333 сім’ї, в яких виховується 774 дитини. Це на 28 % більше, ніж в аналогічному періоді минулого року (260 сімей/603 дитини).
Соціальним супроводом, тобто постійною підтримкою, консультуванням та допомогою фахівців, охоплено 84 родини, де виховується 187 дітей.
У результаті надання соціальних послуг:
– 102 родини отримали допомогу в оформленні документів для отримання субсидії, державної допомоги сім’ям з дітьми, одиноким матерям та ін.;
– 289 сімей отримали гуманітарну допомогу у вигляді одягу і продуктів харчування;
– 45 сім’ям надано допомогу у вирішенні соціально-побутових проблем (оформлено тимчасову реєстрацію, реструктуризовано борг за оплату газопостачання тощо);
– 26 сімей отримали юридичну допомогу;
– 13 сім’ям надано допомогу щодо влаштування дітей до закладів освіти;
– у 22 сім’ях організовано лікування їх членам;
– 30 сімей отримали допомогу у працевлаштуванні.
Більш детально із звітом Центру соціальних служб можна ознайомитися на сайті Олександрійської міської ради у категоріях: «Громадянам – Соціальні об’єкти – Олександрійський міський центр соціальних служб» або за посиланням:
https://olexrada.gov.ua/doc/other/zvit_mcsssdm_2021.pdf.
Центр працює у приміщені міської ради, каб. 405-406, тел. (05235) 7-23-88