QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Центральна міська бібліотека отримала більше 800 нових книг

Олександрійські бібліотекарі роблять дозвілля олександрійців ще більш цікавим і змістовним.
Особливо це стало відчутно у період адаптивного карантину, коли культурні та розважальні заклади приймали обмежену кількість відвідувачів.
Зокрема, у грудні одним із яскравих бібліотечних заходів стала благодійна акція напередодні Дня благодійництва «Робити добро легко». У її рамках було організовано збір ялинкових прикрас, які передані ГО «Матері дітей-інвалідів та інвалідів «Серце матері».
Також у грудні команда Baby-кіперів приєдналася до проекту «Амбасадори безпеки», спрямованого на підвищення безпекової культури пішоходів та велосипедистів. У подальшому передбачається проведення акцій, майстер-класів з виготовлення флікерів та бесід з дітьми і підлітками.
На початку січня в рамках благодійного проекту «Посиденьки з психологом» у бібліотеці для юнацтва відбувся тренінг для підлітків «Мої три Я».
Під час жорсткого карантину, коли бібліотеки тимчасово не приймали читачів, на платформі Zoom відбулася онлайн-презентація результатів міжнародного проекту «Твори культуру: бібліотечні інноваційні послуги». Під час онлайн-заходу олександрійські бібліотекарі представили досвід впровадження інноваційної бібліотечної послуги в книгозбірнях нашого міста. Це – Студія дизайну і краси «Креатив», яка у вересні минулого року запрацювала в центральній бібліотечній системі.
Крім того, завдяки участі центральної міської бібліотеки в Програмі поповнення бібліотечних фондів від Українського інституту книги, книгозбірня отримала нові сучасні видання. Це 827 книг різної тематики і жанрів: історія й народознавство, мовознавство, мистецтво, техніка, нон-фікшн, художня література для дітей та дорослих українських і зарубіжних авторів. Тож усі бажаючі можуть обрати для себе новинки сучасної літератури.