QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Ціна свободи: у музеї відбулося відкриття виставки «Моє серце – сталь, моя кров – Азов»

6 квітня в міському музеї відбулося відкриття фотовиставки «Моє серце – сталь, моя кров – Азов».

На її відкриття зібралося багато олександрійців, серед яких заступниця міського голови Ірина Чемерис, мати загиблого азовця та одна з ініціаторок виставки Оксана Коцуконь, батьки олександрійця Євгена Смолякова (позивний «Ойген»), який загинув на Азовсталі, військовий на позивний «Сармат», який повернувся з полону і який втратив там сина, та багато інших.

«Ця виставка показує нам обличчя чоловіків і жінок, які ціною свого життя зберегли Україну. Із більшості фотографій нам посміхаються молоді люди, які свідомо ішли в бій і віддавали життя за нас з вами. І слова «Слава Україні» говорить не один воїн і не один воїн знає їх ціну. Ці слова закарбовані в кожному українцю. Вони спонукають нас захищати свою країну і її народ» – сказала Ірина Чемерис, виступаючи перед присутніми.

Під час відкриття виставки звучало багато спогадів рідних, поетичних рядків та пісень, присвячених мужності й самопожертві полку «Азов», лунали і слова подяки воїнам, які до останнього захищали Україну і мирне життя українських родин.

Фотовиставка об’єднала світлини офіційно загиблих азовців. Експозиція наразі складається із близько 200 фотографій. Це світлини, які надали родини загиблих, а дизайн був розроблений патронатною службою полку «Азов». Основна мета виставки показати, передусім, обличчя наших воїнів. І нагадувати нам, яку ціну ми платимо за спокійне життя.

Виставка діятиме протягом місяця в ІІ корпусі Олександрійського міського музейного центру за адресою: м. Олександрія, вул. Перспективна, 14. Відвідати її можуть всі охочі: шкільні та студентські колективи, дорослі та діти, олександрійці та гості міста.