QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Цьогоріч в Олександрії розпочнуть реконструкцію житла для переселенців

Із 16 липня в дію вступив Грантовий договір між Олександрійською міською радою та Міжнародною фінансовою корпорацією (англ. International Finance Corporation – IFC). За його умовами в Олександрійській громаді цього року розпочнеться реконструкція приміщення, яке облаштують під житло для вимушених переселенців. Про це розповів міський голова Сергій Кузьменко під час засідання виконавчого комітету сьогодні, 25 липня.

Під реконструкцію обрали колишню будівлю стаціонару №3, що знаходиться у Перемозькому мікрорайоні. У приміщені мають замінити дах, провести внутрішні ремонтні роботи та облаштувати підвал під укриття.

Орієнтовна вартість проєкту – понад 21 000 000 гривень.

– Це великий проєкт, над яким працювали спільно. Завданням міста було виготовити проєктно-кошторисну документацію. Ми його виконуємо. Завдання міжнародних партнерів – профінансувати проєкт і до кінця 2025 року передати житло. Його зможемо надавати тимчасово переміщеним українцям, які втратили житло під час війни, – розповів очільник громади.

Міжнародна фінансова корпорація – це частина групи Світового банку, яка відіграє ключову роль у формуванні глобальних фінансових стратегій та політик, спрямованих на підвищення добробуту. Для співпраці IFC обирає виключно надійних партнерів, адже фінансує тривалі проєкти й визначає перспективні сфери розвитку